How to win votes & change the world

Kijk naar de VS. Nog nooit was het zo duidelijk: als je mensen voor je weet te winnen, zodat ze op je gaan stemmen, kun je je stempel drukken op de samenleving. Kun je jouw droom voor de samenleving vormgeven. In beleid. In wetgeving. Of met actie. Wat die droom ook is. Mooi of lelijk.

Ik geloof in leiders die met oplossingen komen, leiders die bijdragen aan een wereld waarin geluk, welzijn en liefde voorop staan. Leiders die kunnen luisteren, kunnen samenwerken en empathie tonen voor mensen in nood. Maar ook leiders die het beste in alle mensen naar boven halen. Hoe zou de wereld eruit zien als deze leiders de verkiezingen wonnen?

Daags na de verkiezingen in de VS werd ik wakker met een kater. Hoe kon het toch dat deze man, die vrouwen vernedert en haat en verdeeldheid zaait, had gewonnnen? Waarom had Hillary Clinton verloren? Al gauw genoeg werd duidelijk dat alle media en alle opiniemakers in het land het niet hadden zien aankomen: Hillary Clinton verloor omdat veel Amerikanen haar zagen als onderdeel van het establishment, de ‘oude’ elite. Trump ging verandering brengen en Amerika weer ‘groot’ maken. Precies zoals hij zijn visie voor Amerika zag: met muren tegen indringers en zonder financiering voor toegang tot gezondheidszorg en geboortebeperking voor vrouwen wereldwijd.

Nadat hij op 20 januari werd geïnaugureerd, ging hij direct aan de slag. En hij deed precies wat hij had beloofd…

Om heel eerlijk te zijn ben ik er gewoon weer niet goed van. En lijkt mijn verkiezingskater deze keer minder opgewassen tegen een pijnstiller en een strandwandeling. Jeetje … dit kan toch niet waar zijn?

Iemand in mijn tijdlijn deelde de volgende quote van de Amerikaan Mel Brooks:

“Als veel mannen bij elkaar komen, heet het meestal oorlog.”

Mel Brooks werd geboren in een Joods-Duits gezin en diende in het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ik kan de oorsprong van de quote niet terugvinden, maar ik vermoed dat deze comedian deze uitspraak met een knipoog deed.

En toch zit er een kern van waarheid in. Voetbal = oorlog. En de politiek? Ook dat is een plek waar heel veel mannen samenkomen. Onlangs deed Atria een onderzoek waarin de politieke cultuur werd beschreven als haantjescultuur.

Wat nu als er meer vrouwen, meer stemmen zouden winnen? Als zij hun vrouwelijk leiderschap zouden inzetten? Zouden luisteren, empathie tonen en samenwerken binnen en buiten de politiek? Wat nu als zij liefde, welzijn en geluk voorop zouden zetten in hun droomdoel voor een mooiere samenleving?

Ik geloof dat de wereld daar beter van wordt. Dat we toe zijn aan een nieuwe politiek. Niet een van oorlog en haat maar een van vrede en liefde. En dat vrouwen daarin een rol te spelen hebben. Door hun vrouwelijk leiderschap in te zetten.

En daarom is mijn missie voor de komende verkiezingstijd om zoveel mogelijk vrouwen te helpen zoveel mogelijk stemmen te winnen. Zodat zij de verandering kunnen zijn die ze willen zien in de wereld.

Dat begint met een heldere missie, een scherp geformuleerd droomdoel voor een mooiere samenleving. En een slimme campagne strategie: daarmee kan ik helpen!

Het is daarom mijn missie om deze maand nog 100 vrouwen te helpen hun persoonlijke verkiezingscampagne super sterk neer te zetten. 

Wil je mij helpen met mijn missie? 

Misschien ken jij een vrouw die op de lijst staat voor de Tweede Kamer verkiezingen? Iemand die jij wilt helpen, zodat ze zoveel mogelijk stemmen wint en daarmee haar droomdoel voor een mooiere samenleving waar kan maken?

Stuur haar dan dit bericht door, zodat zij – helemaal gratis – mijn Win votes & change the world campagne sjabloon kan downloaden en daarmee nog meer stemmen kan winnen:

Download hier gratis het Win votes & change the world campagne sjabloon:

www.irenejanssen.nl/campagne

Win votes & change the world! Dat is mijn missie; samen kunnen we de verandering zijn die we willen zien in de wereld!

Kan ik op je rekenen?

Posted in:
Articles by
Published:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *