Wat laat jij de wereld na?

Sta je wel eens bij stil bij … wat jij nalaat als je er niet meer bent?

Misschien een ongemakkelijke vraag maar (daardoor?) wel een super krachtige.

Wat gebeurt er als je hierbij bij stil staat?

Als jij een changemaker, een mens met een missie voor de wereld bent, dan weet ik zeker dat je weet wat je na wil laten. En niet alleen iets in je kinderen. Dan weet je wat jij wil hebben betekend voor de wereld, of minimum een klein stukje van die wereld.

Het maakt niet uit of je daar nu iedere dag mee bezig bent of niet. Of je het al kristal helder onder woorden kunt brengen of dat het misschien nog vooral heel veel gevoelens en beelden zijn. Of je dat al van de daken schreeuwt of dat je daar (nog) niet zo zichtbaar mee bent.

In ieder geval is het iets dat groter is dan jezelf en je gezin.

Mijn klanten zijn de changemakers die werk van maken van hun legacy, het zijn mensen die zich NU al durven afvragen wat zij nalaten voor de wereld.

En het zijn geen kleine missies, deze changemakers willen bijdragen aan wereldvrede, menslievende zorg of duurzame productieketens in het MKB. En allemaal weten ze dat ze een schakel zijn. Dat ze iets moeten doen, maar ook dat het groter is dan henzelf.

Wat is jouw nalatenschap voor de wereld?

Jouw legacy?

Durf je het te delen? Laat een berichtje hieronder achter en vertel wat jij de wereld na laat!

 

Posted in:
Articles by
Published:

2 Comments

 1. Zo dat is een hele grote vraag.
  Maar een nalatenschap hoeft niet altijd heel groot te zijn, ook kleine stapjes hebben invloed.
  Wat ik geleerd heb van mijn opa (die was kunstschilder) is kijken, écht kijken. Naar al het moois om je heen dat er is. Naar de prachtige luchten, de lichtval, de bomen. Kijken en genieten. Dat is iets wat ik mijn zoon ook mee geef. De liefde voor de natuur en de aarde, dat we dat moeten koesteren.
  Dit is misschien niet wat jij precies bedoelt maar ik wil het wel doorgeven.

  • IreneJanssen

   Dank je wel voor je reactie Yolanda. Ik vraag me dan meteen af of deze missie, deze nalatenschap niet ook in jouw werk zit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *