12 maanden … 12 provincies: Irene on Tour voor vrouwelijk leiderschap

2017 staat in het teken van 100 jaar vrouwen kiesrecht. Met de verkiezingen in maart 2017 en in maart 2018 is het meer dan ooit het moment om aandacht te vragen voor vrouwen in de politiek. Op lokaal niveau is anno nu nog steeds maar 28% vrouw. Dat moet beter!

Niet alleen omdat de politiek een afspiegeling moet zijn van de samenleving, maar ook omdat er nood is aan een ander soort politiek. Een politiek waar het niet alleen maar gaat om geld, macht en status, maar een politiek die kan verbinden en aandacht heeft voor zachte of feminiene waarden zoals liefde, welzijn en geluk. Want is dat niet precies waar het in het leven om draait?

Daarvoor hebben we een ander politiek team nodig en daarmee ook nieuwe politieke leiders. Leiders die deze feminiene waarden inbrengen en ook hun feminiene leiderschapskwaliteiten durven inzetten om echt te luisteren, te verbinden en empathie te tonen bij het maken van politieke beslissingen.

Wat we nodig hebben is meer vrouwelijk leiderschap in de politiek en in onze samenleving.

Daarom ga ik in 2017 in gesprek met vrouwen die zich lokaal en regionaal inzetten voor een mooiere samenleving. Of ze dat nu doen vanuit de politiek of vanuit een maatschappelijke functie of betrokkenheid maakt niet uit. Want samen zijn we de maatschappij en kunnen we het verschil maken!

Ik ga iedere maand een kleine bijeenkomst doen in de regio voor vrouwen die maatschappelijk betrokken zijn en/of politiek actief zijn. Tijdens een lunch bijeenkomst biedt ik de nodige inspiratie voor deze wereldverbeteraars om vooral te blijven doen wat ze doen. Ervoor te zorgen dat ze stappen zetten en van zich te laten horen zodat ze fans verzamelen die ook willen meewerken aan hun missie voor een gelukkigere samenleving.

Deze lunchbijeenkomsten bieden een inspiratie voor vrouwen om na te denken wat ze in de politiek kunnen betekenen (en dat kan ook zonder dat je direct zelf politica bent), hoe zij kunnen lobbyen voor hun missie voor een gelukkigere samenleving. Want daar gaat het om! #bethechange

Samenwerken voor meer vrouwelijk leiderschap?

Dat kan wanneer … jij een passie hebt voor vrouwelijk leiderschap in de politiek en de samenleving …

  • en je hebt een groep vrouwelijke wereldverbeteraars achter je staan die willen ontdekken hoe zij zelf de verandering kunnen zijn die ze willen zien in de wereld
  • Je werkt voor of met een vrouwenorganisatie of neemt gewoon zelf het initiatief
  • Je wilt iets DOEN (en niet alleen maar praten)
  • Je wilt samen met een groep vrouwen ontdekken wat je NU al kunt doen om bij te dragen aan een mooiere samenleving. Ieder voor zich maar ook samen: door vrouwelijk leiderschap te tonen, allianties te vormen en stappen te zetten om invloed uit te oefenen op onze samenleving.

Beantwoord je bovenstaande vragen heel vaak met JA?

Heb je zin om met mij meer vrouwelijk leiderschapstalent naar boven te halen voor een mooiere samenleving? Om samen met wereldverbeteraars te ontdekken wat je allemaal kunt bereiken als je zelf de verandering bent die je wilt zien in de wereld? Ook in de politiek? Of misschien wel juist in de politiek?

Aarzel niet en contacteer mij!

Dan kunnen we samen die beweging van vrouwelijk leiderschap voor een mooiere samenleving op gang brengen!

Irene Janssen | mail@irenejanssen.nl | 06 215 98 315

 

===

Irene Janssen is gelukslobbyist met een talent om mensen binnen en buiten organisaties te verbinden en in beweging te krijgen voor een gezamenlijk geluksdoel. Zij heeft 12 jaar werkervaring als lobbyist in Brussel. Daarnaast publiceert zij regelmatig over de rol van vrouwen en vrouwelijk leiderschap in een veranderende wereld. Als trainer en coacht helpt zij vrouwen in de politiek-bestuurlijke wereld om hun eigen talent optimaal in te zetten voor een mooiere samenleving. Dat doet zij onder andere met een online programma voor de politica (www.mijndroominactie.nl).

Posted in:
Articles by
Published: