Heb ik een coach nodig?

De afgelopen dagen sprak ik heel wat ondernemende wereldverbeteraars. Stuk voor stuk mensen met passie voor hun droomdoel voor een mooiere samenleving. Een sociaal ondernemer met een droom voor een ontmoetingsplek voor moeders en jonge kinderen, en eentje met een missie om patiënten meer inspraak en inzicht te geven in de verbetering van de kwaliteit van de zorg. En een projectleider sociaal domein die gemeentes helpt om de mens centraal te zetten in plaats van systemen en bureaucratie.

Ik kwam met hen in contact omdat ik half april met 3 ondernemende wereldverbeteraars 6 weken aan de slag ga om hen te helpen een beweging, een community, op gang te brengen om zo meer impact te genereren met hun droomdoel voor een mooiere samenleving.

In veel van die gesprekken komt een verlangen naar voren om hun droomdoel groter te maken, meer fans te vinden en verbinden en daarmee nog meer impact te hebben op een mooiere wereld. Ze zijn super enthousiast over wat ik ze kan bieden.

Maar er is ook een aarzeling …

Heb ik daarvoor wel hulp nodig? Kan ik dat niet ook gewoon zelf?

En weet je, om heel eerlijk te zijn … denk ik vaak ook ‘dat ik dat toch ook wel zelf kan’. Om er een half jaar later achter te komen dat … het er niet van kwam … ik toch niet de juiste tools/info/methode heb gebruikt. Of gewoon omdat ik de focus niet genoeg had.

Dus toch op zoek naar een coach. En door de jaren heen mocht ik samenwerken met een paar super fijne, lieve, stoere en vakkundige coaches. Stuk voor stuk mensen die gedreven waren om MIJ verder te helpen met iets waar ik op dat moment even zelf geen heldere kijk op had, niet de juiste kennis voor had of simpelweg onvoldoende focus. Het grappige is vaak ook dat je nog zelf zoveel vakkennis kunt hebben en anderen kunt helpen, jezelf coachen blijkt toch altijd nog erg lastig ;).

Vanaf deze plek dus een dank je wel aan al deze coaches die mij allemaal hebben geholpen om te komen waar ik nu sta. Dank je wel voor jou geduld, tijd en energie Gilly, Saskia, Joop, Wendy, Simone en Sigrun! Danzij jullie ben ik met sprongetjes gegroeid als mens, als professional, als leidinggevende, als social media fan en als ondernemer.

Twijfel je zelf of je een coach nodig hebt? Welk probleem of uitdaging nu ook voor je ligt, er zijn altijd verschillende routes. Check met deze handige infographic of een coach je daarbij zou kunnen helpen.

Heb ik echt een coach nodig? Doorloop de infographic en je weet het! 

Posted in:
Articles by
Published:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *