3 gouden tips om na het reces met een positieve vibe te beginnen

Nu de scholen beginnen komt ook het politieke leven weer in beweging. Heb je er zin in? Of ligt jouw bureau al vol met dossiers en weet je niet waar je moet beginnen? Zie je een beetje op tegen de eerste vergaderingen na het reces? Of vraag je je soms zelfs af waar je het allemaal voor doet?

Als dat zo is, is dat niet zo vreemd! De dip na je vakantie blijkt namelijk iets waar veel mensen last van hebben die terug gaan naar hun dagelijkse leven.

Hier daarom 3 gouden tips om met een positieve vibe na het reces weer aan de slag te gaan.

  1. Volg je hart

Je ging de politiek in met een droom, een idee, een drive om bij te dragen aan een mooiere samenleving. Misschien had je een concreet droomdoel voor ogen. Misschien wilde je iets betekenen voor een bepaalde groep mensen. Misschien was de aanleiding zelfs wel een eigen ervaring waardoor je je sterk wilde maken voor een mooiere samenleving via de politiek. Weet je het nog? Hou dat vast! Want jij bent – door jouw ervaring en jouw drive – DE aangewezen persoon om hier mee aan de slag te gaan. Ben je het een beetje kwijt? Of mag jouw droomdoel wel wat scherper? Zorg ervoor dat je jouw passie kent: dat je weet wat jouw droomdoel is.

  1. Kies!

Ben jij zo iemand die de hele wereld wil helpen? Iemand die wel 10 goeie ideeën heeft en we 20 vragen van burgers in haar email? Wow, dan ben jij vast van plan om nog een termijn door te gaan, want jouw werk is nog lang niet af! Maar trap niet in de valkuil om alle problemen van iedereen te willen oplossen. Maak een keuze voor EEN droomdoel waar je het komende jaar mee aan de slag wil en blijf daarbij. Voordat je het weet ben je meer dan fulltime bezig met de politiek. Dat kan en dat mag, maar daar zijn de meeste politieke functies niet voor bedoeld. En wist je bovendien dat vrouwelijke raadsleden gemiddeld ruim 2 ½ uur meer tijd besteden aan hun politieke werk dan mannelijke raadsleden? Dat mag dus ook wel een beetje minder. Schrap dus vandaag nog 1 idee of probleem van jouw to-do lijst.

  1. Blijf spelen

De politiek heeft de potentie om de samenleving te veranderen. Het GAAT ergens over. Dat maakt dat je je betrokken voelt bij de uitkomsten van de besluitvorming en alle mensen die direct of indirect geraakt worden door politieke besluitvorming. Zorg er vooral voor dat je die betrokkenheid, die passie voor een mooiere samenleving niet verliest, maar vergeet ook niet om te spelen. Soms win je en soms verlies je. Dat is balen. Maar blijf spelen! Ben niet te streng voor jezelf en voor anderen. Pep jezelf weer op door te luisteren naar je hart. Waar doe je het voor? Wat is je droomdoel? En ga door!

Wil je je politieke werk weer met een positieve vibe oppakken, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Doe mee met de gratis online Geluk(kig) in de politiek 5-daagse en maak een vliegende start. Schrijf je vandaag nog in, we beginnen op 10 september de Dag van de Democratie:

www.irenejanssen.nl/geluk/

Logo 5 daagse (email)

Posted in:
Articles by
Published: