Alleen ga je snel, samen kom je verder

Misschien ken je het gezegde wel ‘alleen ga je snel, samen kom je verder’. 

Wanneer jij als leider, expert of ondernemer IMPACT wil hebben en wil bijdragen aan een positieve verandering, kun je heeeel veel zelf doen. Of je nu iets wil doen aan de plastic soup, of je wil bijdragen aan het welzijn van patiënten of je collega’s of dat je ervoor wil zorgen dat er meer groen in het straatbeeld staat. 

Je staat gewoon ‘s ochtends op en je gaat het doen: door je eigen boodschappentas mee te nemen, extra aandacht te besteden aan hoe de mensen om je heen zich voelen en misschien wel door een bloemetje te zetten in het stuk grond onder de boom van de gemeente ;).

Maar wat nu als je vanuit jouw rol als leider, expert, of ondernemer meer mensen zou kunnen enthousiasmeren voor jouw droomdoel, jouw visie?

Wat nu als je groter zou denken en doen?

Want vanuit jouw jarenlange ervaring en expertise in jouw vak, in jouw sector weet jij precies wat er volgende week anders zou moeten om ervoor te zorgen dat er een toekomst is voor jouw bedrijf of organisatie, om relevant en verantwoord bij te kunnen blijven dragen. Met de mensen waar je het voor en mee doet, en voor de toekomst van de aarde. 

Misschien doe je het al, met je directe collega’s, met je eigen team of misschien alleen op sommige projecten. 

Maar wat nu als je voortaan alleen nog maar met dergelijke projecten bezig zou kunnen zijn? Wat zou dat met jou doen? En met de mensen met wie je werkt? 

Nu denk je misschien ‘dat gaat natuurlijk hartstikke veel tijd kosten’. Maar zelfs dat gezegde waar ik deze blog mee begon wil ik wel in twijfel trekken. 

Want als je nu precies de juiste mensen inspireert en enthousiasmeert voor de positieve verandering die jij voor ogen hebt, mensen die een expertise of een netwerk hebben dat jij niet hebt, dan creëer je een sneeuwbal effect, alles gaat gewoon veel sneller!

Wellicht vraag je je af ‘ja maar hoe dan?’. Hoe zorg je er dan voor dat je anderen inspireert en enthousiasmeert zodat ze gewoon heel veel zin hebben om mee te doen? 

Nou dat is dan weer simpeler dan dat het misschien lijkt: begin met een inspirerende authentieke boodschap, begin met jouw BIG WHY!

Ik kan je daarbij helpen, met mijn GRATIS E-book, download het nu: www.irenejanssen.nl/ebook 

Posted in:
Articles by
Published:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *