Hoe een Mastermind bij kan dragen aan jouw IMPACT

Masterminden je leest er tegenwoordig steeds meer over.

Online lijkt het alsof iedereen sinds kort onderdeel uitmaakt van een Mastermind … (oftwel een intervisie groep).

Maar wat heb je daar aan als changemaker met een missie voor de wereld?

Kun je daadwerkelijk jouw IMPACT vergroten met behulp van een Mastermind? En zo ja hoe dan?

Het ligt er natuurlijk aan waar jij op dit moment staat met jouw missie voor de wereld. Waar sta je en waar wil je naar toe? Heb je al scherp wat jouw verhaal is? Weet je wie je ermee wil bereiken en op welke manier? Of heb je het gevoel dat dat allemaal nog wat vagig is?

Bovendien moet je ook echt het gevoel hebben dat je naar je next level wilt, dat er iets is dat je aan wil pakken, anders of beter wil doen. Een Mastermind biedt je de gelegenheid te onderzoeken hoe je verder komt met jouw missie en jouw IMPACT op de wereld.

Je kunt als changemaker een Mastermind inzetten in verschillende fases. Van begin idee tot het opschalen en vergroten van jouw IMPACT op verschillende niveaus. Belangrijk is dat de andere deelnemers in jouw groep je daar ook echt bij kunnen en willen helpen. Zo zou je bijvoorbeeld ‘het brein van de groep’ kunnen gebruiken als je als startend (sociaal) ondernemer op zoek bent naar informatie om te kunnen beginnen.

Mijn ervaring met Masterminds

Mijn ervaring als deelnemer en als gespreksleider van verschillende Masterminds is echter dat Masterminds het meest effectief zijn wanneer je al een aantal dingen basis zaken scherp hebt, zoals weten wie je bent, waar je voor staat en hoe je een en ander handen en voeten geeft als changemaker.

Maar je het hoeft echt niet helemaal ‘af’ te zijn.

Sterker nog … als je met als een aantal anderen door een zelfde soort proces gaat … kan het delen van ervaringen juist heel krachtig zijn.

De Mastermind bijeenkomsten, of ze nu online of offline plaatsvinden, geven je dan de gelegenheid om jezelf accountable te maken en jezelf de kans te geven om inzicht te krijgen waarom sommige plannen nog niet (helemaal) zijn gelukt.

Een Mastermind is dan een veilige omgeving waarin je de kracht, ‘het brein van de groep’ gebruikt om feedback een steun te krijgen wanneer je ‘vast’ zit in je eigen gedachten.

Vragen die ik zelf veel hoor in de Changemakers Masterminds zijn:

  • hoe zorg ik dat mijn changemaker project verenig met al het andere dat ik doe?
  • hoe blijf ik werken aan die verandering die ik graag wil zien, en dus ook aan de verandering in mijzelf?
  • het zweet breekt me uit bij de gedachte aan het maken van een video, wat nu?
  • hoe deel ik mijn tijd zorgvuldig in zodat ik ook de resultaten behaal die ik wil behalen?

Natuurlijk komen er ook zaken voorbij zoals ‘op welke social media moet ik actief zijn?’ maar dit zijn nog zaken waar je advies voor in kan winnen van een expert.

Toegevoegde waarde van een Mastermind

De absolute toegevoegde waarde van een Mastermind is dat je jezelf en de anderen in jouw groep de kans geeft om even ECHT te kijken naar wat er speelt. Want meestal weet je wel hoe je een FB live maakt (of kun je dat opzoeken op Google of vragen aan een expert), maar is er iets anders in je zelf waardoor het er toch nog niet van is gekomen.

Een veilige omgeving waarin je jezelf kwetsbaar kunt maken waardoor je input en inzichten kunt krijgen om verder te komen met jouw missie is dan mega krachtig.

Het geeft je de kans om te ontdekken wat voor jou nu de eerste stap is om verder te komen. En je voelt je gesteund omdat je weet dat er andere changemakers zijn die je het succes toewensen, je accountable houden en het feestje met je vieren.

Ben jij nieuwsgierig of een Mastermind of iets voor jou is?

Vraag direct jouw IMPACT strategie gesprek aan en we sparren samen of een Mastermind jou nu verder helpt bij het vergroten van jouw IMPACT.

Posted in:
Articles by
Published:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *