De wereld verbeteren begint hiermee

Dat de grond schoon blijft!

Dat de zee schoon blijft!

Dat de lucht schoon blijft!

 

Dan leven de mensen,

nog lang en gelukkig.

Dat schreef mijn opa voor mijn 11e verjaardag in het boek ‘De Rainbow Warrior valt aan’, over het befaamde Greenpeace schip dat in een spannend avontuur actie voert tegen de walvisjagers.

Ik kreeg het boek onlangs van mijn moeder die het ergens tussen de stapels boeken had gevonden. Ik wist niet eens dat ik het had. Laat staan dat mijn opa dit voor mij erin geschreven had.

Zou hij het geweten hebben dat ik op weg was om gelukslobbyist te worden? Om mij in te zetten voor een wereld waarin mensen lang en gelukkig leven? Omdat we zorgen voor onze aarde: de grond, de zee en de lucht?

Als kleine wereldverbeteraar had ik al wilde plannen om te vechten voor een mooiere wereld net als de Rainbow Warrior, nu ik ‘later groot ben’ wil ik IMPACT hebben om daadwerkelijk bij te dragen aan die mooiere samenleving. Dat doe ik door andere changemakers te helpen om hun droomdoel voor een mooiere samenleving in actie te zetten. Ik help ze hun impact te vergroten door het helder krijgen van hun boodschap en het vergroten van hun fanbase.

Ik denk GROOT: mijn droomdoel is een wereld waarin we allemaal – als is het nog maar zo klein – bijdragen aan een mooiere samenleving. Als mens, als ondernemer, als politica, als ambtenaar, als leidinggevende of in onze rol als betrokken burger.

ALLEMAAL!?

Ja allemaal!

Want ik geloof in een wereld waarin zachte of feminiene waarden zoals geluk, welzijn en liefde de plek krijgen die ze verdienen. En deze waarden mee bepalen hoe we zaken doen, politiek bedrijven en ook hoe we omgaan met onze buren. En dat we daar dus allemaal onze bijdrage aanleveren.

#bethechange

Hoe klein ook.

Maar dat is soms RETE-ENG.

Zo heb ik mijzelf een enorm gaaf project gegeven: in de eerste week van oktober organiseer ik de Changemakers Week waarin alle rainbow warriers die ook bijdragen aan een betere wereld, kunnen leren van andere succesvolle changemakers. Om meer impact te hebben met hun droomdoel voor een mooiere samenleving.

En dan krijg ik het dus af en toe even Spaans benauwd, he! En vraag ik mij af of dat allemaal gaat lukken. Qua techniek? Wat betreft de samenwerking met de mooie sprekers? En ook: wie is er bij?

Maar er gaat natuurlijk helemaal niks veranderen als ik me daar mijn angst laat tegenhouden en dit mooie project NIET oppak. Want pas als je ACTIE onderneemt kun je het verschil maken.

Ik stap dus door voor alle changemakers met een mooi idee waarmee ze de wereld mee gaan verbeteren. Hoe eng dat ook is.

Want wat nu als jij die changemaker bent en jij door mee te doen met de Changemakers Week weer een stap verder zet met jouw missie, jouw droomdoel voor een mooiere samenleving? En jij daarmee JOUW IMPACT vergroot?

Nou?! Dat zou toch fantastisch zijn! Daar doe ik het voor! Samen met alle mooie changemakers in de Changemakers Community.

Stap jij met me mee?

Gaan we samen op weg naar meer impact voor een mooiere samenleving!

Lees hier meer en schrijf je in: www.irenejanssen.nl/changemakersweek

 

Posted in:
Articles by
Published:

2 Comments

  1. Saskia Van Miltenburg

    Dag Irene, leuk om je te lezen in het AD, ik ben meteen fan! Ook ik ben zoekende hoe we de politiek zo ver kunnen krijgen dat economie een middel kan zijn voor geluk ipv de groeiende economie te zien als doel. Ik blijf je graag volgen op LinkedIn en wie weet totziens. Mvg Saskia

    • IreneJanssen

      Dank je wel Saskia voor het leuke compliment! Heel graag blijf ik jou ook volgen. Hou me op de hoogte van jouw ontdekkingen en projecten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *