Ken jij jouw talent?

Kun jij in een of twee zinnen aangeven wat jouw talenten zijn? Ben jij een goede luisteraar? Heb jij talent voor competitie? Of weet jij precies hoe je groepen in beweging moet krijgen?

Als je gaat solliciteren komt er soms zo’n vraag voorbij over talent of persoonlijkheid leiderschap, het liefst in de vorm van ‘kun je ons vertellen wat jouw sterktes en zwakten zijn?’. Dat voelt toch altijd een beetje als een valkuil, niet? Het lijkt wel haast alsof je moeten kiezen uit een paar standaard  antwoorden zoals ‘sommige collega’s vinden mij perfectionistisch, dat komt omdat ik altijd degene ben die het overzicht wil behouden en ervoor wil zorgen dat alles tot in de puntjes is verzorgd voor de klant’. 

 Tja …

Want wat test een organisatie hier nu echt mee? Vaak is het ook de hekkensluiter nadat opleiding en kennis aan de orde zijn gekomen. En je wordt uiteindelijk aangenomen op jouw kennis en ervaring.

Terwijl de slagingskans om te kunnen excelleren in een organisatie altijd te maken heeft met de organisatiecultuur en of je daar als mens in past. “Organisations hire for skills and fire for personality.”

Dat kan dus anders … moet zorgorganisatie Daelzicht hebben gedacht. Zij kozen voor een video waaruit spreekt wat voor soort mens ze zoeken: iemand met een het talent om zijn of haar collega’s te ondersteunen in de veranderprocessen vanuit de transitie in de zorg. Samenwerken (partnerschap) en eigenaarschap zijn belangrijke waarden voor de organisatie. Daarnaast zoeken ze naar iemand met creatief talent, want er wordt gevraagd naar een opvallende sollicitatie.

Hieronder vind je de video. Wat vind jij? Goede zet? Krijg je zin om te solliciteren? Of toch liever gewoon een CV op A4tje?

 

Posted in:
Articles by
Published: