Mijn rolmodellen inspireren!

Mijn rolmodellen inspireren! 

Aanstaande vrijdag is het zo ver: met een groep enthousiaste deelnemers gaan we op EU safari vrouwelijk leiderschap. Op ontdekkingstocht naar leiderschap in Europa en in onszelf.

En een paar van mijn persoonlijke rolmodellen gaan me daar bij helpen. Zij zullen in een kort tafel interview iets laten zien en horen van hoe zij zelf hun vrouwelijke leiderschapskwaliteiten inzetten om het leven te leiden en de doelen te bereiken die zij belangrijk vinden.

Van de voorbereidende gesprekken krijg gewoon energie van: bubbels in mijn buik! Voor iedereen die er bij is volgende week alvast een voorproefje, voor alle anderen een inzicht waarom deze dames mijn rolmodel zijn door het leiderschap dat ze tonen.

Annejet Goede is een twintiger met pit. Enkele jaren terug besloot ze dat ze na haar stage in Brussel wilde blijven werken en dus ging ze recht op haar doel af toen er een kans voorbij kwam. Haar kwaliteiten zijn het delen met anderen en een ontzettend open mind. Annejet bubbelt gewoon altijd en als ze het even niet meer weet dan laat ze dat gewoon zien. Kwetsbaarheid als kracht, volgens mij laat ze daarmee echt haar vrouwelijke leiderschapskwaliteiten zien!

Esther Busscher is ambitieus, en een echte harde werker. Met daadkracht en een sterk geloof dat als je je ergens voor inzet dat dat ook wel gaat lukken werd ze benoemd in het management van een groot lobby kantoor in Brussel. Voor Esther is er geen glazen plafond! Nu zij zelf verantwoordelijkheid draagt voor het ontwikkelen van talent in haar organisatie gaat zij op zoek naar hoe ze het beste de nieuwe generatie kan begeleiden in hun persoonlijk leiderschap. En ze wil haar vrouwelijke leiderschapskwaliteiten inzetten door meer vertrouwen te geven en te sturen op kaders, niet op commando’s. Mooi om te zien!

Wiebrig Bakker startte haar carrière in de zorg; een omgeving die over het algemeen zeer mensgericht is. In een team werken meestal veel vrouwen en er bestaat er grote mate van solidariteit. Dat past bij haar. Wiebrig laat zich inspireren door de verschillende mensen die zij ontmoet in haar coaching praktijk. Daarin ziet zij vooral vrouwen vastlopen, zoals ook zijzelf in haar werk in de zorg. Want aan de top van een zorginstelling heerst meestal de mannelijke leiderschapsstijl. Vasthouden aan je waarden, daar gaat het voor Wiebrig om in vrouwelijk leiderschap. Zelf is ze daar een uitstekend voorbeeld van!

Sandra Gobert is topadvocate bij de Brusselse balie en leidt haar eigen advocaten kantoor. Een echte ‘straffe madam’ zoals ze hier zeggen. Zij weet hoe de hazen lopen in de bestuurskamer en neemt de plek die ze verdient. Omdat ze gelooft dat vrouwen iets bij te dragen hebben in de maatschappij. Onderlinge solidariteit tussen vrouwen vind zij ontzettend belangrijk. Dat is ook de reden waarom zij vrouwen in haar eigen omgeving aanspoort om te geloven in zichzelf. Voor mij is Sandra daarom ook echt een rolmodel.

Deze dames zijn er klaar voor, en ik heb er heel veel zin in. Gauw verder met de voorbereidingen, dan zie ik jullie volgende week vrijdag!

 

Posted in:
Articles by
Published: