Irene1-Banner1

Politica op social media

online cursus voor meer fans en meer invloed
  • Ben jij politiek actief en wil je werken aan je online zichtbaarheid?
  • Ben je op zoek naar een betere verbinding met je achterban, jouw (potentiële) fans?
  • Wil je weten hoe je social media daarvoor het beste kunt gebruiken?
Dan zit je goed!
Wat doen we in de komende drie weken?

Les 1 – Jouw droomdoel zichtbaar

Met jouw ideeën en jouw waarden heb jij alles in handen om mee te bouwen aan het welzijn en geluk van mensen in jouw gemeente, provincie of waterschap. Maar kun je jouw droom helder verwoorden?

In deze les werk je aan het scherp krijgen van jouw droomdoel en ga je aan de slag met het delen van jouw droom op social media.

Je krijgt tips en ideeën voor updates en posts om jezelf zichtbaar te maken op social media met een nadruk op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Les 2 – Jouw ‘ideale fan’

Jouw drijfveer ligt in het helpen van mensen, mensen die jouw fans (kunnen) zijn. Maar wie is hij of zij? Wie maak jij blij met het waarmaken van jouw droomdoel? 

Na het volgen van deze les heb jij een heel scherp beeld van wie jouw ‘ideale fan’ is en kun je hem of haar ook heel precies omschrijven.

Natuurlijk ga je ook weer aan de slag met verschillende updates en posts voor jouw social media profielen.

Les 3 – Jouw fans verbinden

Wanneer je jezelf zichtbaar wil maken bij jouw fans dan moet je naar ze toe.

Daarom staat deze les in het teken van inzicht en overzicht van waar jouw fans zich online bevinden. Zodat jij na het volgen van deze les precies weet op welke social media jij het beste jouw politiek droomdoel en plannen kunt delen.

Ook krijg je tips en tricks over het gebruik van Twitter en Facebook (zowel FB profiel als pagina), zodat je met focus kunt blijven werken aan jouw online zichtbaarheid.