• (Her)ken jouw droomdoel
 • Breng focus aan in jouw plan
 • Maak jezelf (online) zichtbaar
 • Vind en activeer jouw fanbase
 • Breng je droom in actie samen met jouw fans!
 • Heb je regelmatig het gevoel dat jouw ideeën, jouw dromen voor de samenleving niet worden begrepen of gehoord? Dat jij de enige bent die de dingen anders ziet?
 • Vind je het lastig om jouw eigen authentieke geluid te laten horen in de raadszaal of in de fractie?
 • Ben je bang dat je in jouw raadsperiode niet hebt kunnen waarmaken wat je de kiezer beloofde?
 • Vraag jij je soms af of je wel past in de politiek en of je nog wel door wilt?
 • Ben jij bang dat de politiek nog verder verwijdert van de burger?
 • Vind je het oneerlijk dat de politiek vaak alleen maar gaat over macht, status en geld in plaats van welzijn en geluk van mensen?
 • Heb je het gevoel dat je telkens wordt opgeslokt door de volle agenda’s en werkbezoeken en dat je amper toekomt aan het waarmaken van jouw droom voor de samenleving?

Hellup, wat nu!?

Het online programma Mijn droom in actie heb ik speciaal ontwikkeld voor jou, het is een plek waar jij jouw politieke werk weer richting geeft, zodat jij met voldoening en plezier jouw droom voor de samenleving in actie kan zetten. Ik maakte dit programma omdat ik in mijn werk als trainer en coach voor vrouwen in de politieke-bestuurlijk wereld zie en hoor hoe lastig het is om jouw eigen koers te bepalen en deze vast te houden. Maar zie ook dat het met de juiste vragen, tips en tools wel kan en dat de voldoening groot is wanneer het lukt om authentiek en vanuit jouw waarden resultaten te bereiken die bijdragen aan een mooiere samenleving.
Of zoals oud-wethouder Marlou Absil het zegt: focus op jouw doel en gewoon doen!
Wanneer je jouw droomdoel helder maakt en focust op dat doel dan kun je jouw droom in actie laten komen. Als je bovendien zorgt voor jouw eigen zichtbaarheid zul je zien dat jouw fans jouw willen helpen om jouw doel te bereiken.
In dit online programma Mijn droom in actie ga ik jou helpen om authentiek en met meer zelfvertrouwen, effectief te zijn in de politiek. Om een lokale of provinciale heldin te worden. Zodat jouw mooie dromen voor de samenleving in actie komen en jij met jouw ideeën het verschil kunt maken voor de mensen in jouw buurt, dorp of stad.
Mijn motto is ‘be the change you want to see’ en met mijn ervaring in training & coaching en in strategische (overheids)communicatie besloot ik in 2015 om de broodnodige verandering in gang te zetten door mijn ervaringen ten dienste te stellen van vrouwen in lokale en provinciale politiek en de waterschappen. Dat doe ik door middel van individuele coaching trajecten, groepstrainingen en ook online met dit programma Mijn droom in actie. Met dit uitgebreide programma kan ik al mijn kennis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, lobbying en het verbinden van mensen aan een gezamenlijk doel bundelen om jou te helpen jouw droomdoel in actie te zetten.

Omdat ik zelf jaren in Brussel heb gewerkt als lobbyist en ik actief lid ben van een politieke partij weet ik maar al te goed dat het in de politiek-bestuurlijke wereld niet gemakkelijk is om als vrouw jouw authentieke ik te laten zien en jouw kwaliteiten te laten stralen.

Zeker niet als je dat wilt doen vanuit waarden zoals welzijn, liefde en geluk, simpelweg omdat het in de politieke arena meestal gaat om geld, macht en status.

Toch vraagt nu juist de burger, of laten we zeggen jouw buurvrouw of zus om een ander soort politiek: een politiek in verbinding met hen, de mensen waar je het voor doet. Ik weet dat het kan: het vraag alleen om een beetje lef en moed van mensen zoals jij om het anders te doen en vol te houden. Samen kunnen we zorgen voor mee (collectief) geluk, en zelf de verandering zijn die we zo graag willen zien.Irene Janssen
 • Wil je je nu eens eindelijk energie halen uit jouw politieke werk? En moeiteloos en met plezier iets bereiken voor jouw wijk, dorp of stad?
 • Droom je ervan om de raadszaal binnen te stappen en met enorm veel zelfvertrouwen van jezelf te laten horen?
 • Wil jij met trots kunnen vertellen over jouw droom en hoe je die in actie zet (zowel op de verjaardag van je zus als tegen die ene journalist)?
 • Verlang je ernaar om jouw eigen team rondom je te hebben? Jouw eigen fans die je gaan helpen in jouw missie, jouw droomdoel?
 • En droom je ervan om nu eens de kneepjes van het vakvrouwschap tot in de puntjes te beheersen?
 • Verlang jij bovendien naar een ander soort politiek? Eentje waar het mogelijk maken van een mooiere samenleving voorop staat? Een politiek vanuit waarden zoals welzijn, geluk en samenwerken?

Dan is het tijd om actie te ondernemen en dit programma Mijn droom in actie gaat jou daarbij helpen!

In dit programma ga je aan de slag met

PURPOSE – Jouw droomdoel

Hoe? Door jouw droom, jouw doel scherp te maken, een plan te maken en focus aan te brengen zodat jij jouw droom daadwerkelijk in actie kunt laten komen.

In dit online programma krijg je inzichten in jouw eigen (leiderschaps)kwaliteiten, maar ook jouw missie voor de samenleving (jouw waarom, jouw ‘big why’).

POWER – Jouw focus


Je brengt focus aan in jouw politieke werk door de droom voor jouw buurt, dorp of stad helder te maken voor jezelf en voor anderen. Je leert snel en betrouwbaar waar je informatie vandaan kunt halen en hoe je coalities kunt smeden binnen en buiten de politieke arena om stappen te zetten richting jouw droomdoel. Dat doe je vanuit waarden zoals empathie, samenwerken, welzijn en geluk. Omdat het volgens jou daar om gaat voor de burger: jouw buurvrouw of de ouderen in jouw buurt.

Jij zorgt voor de frisse wind in de raadszaal, de commissie, de fractievergadering en in het waterschap omdat je in staat bent jouw politieke werk te verbinden met de zorgen, vragen en ideeën van burgers.

PLAY – Jouw plan in actie

Je bouwt aan jouw eigen persoonlijke fan-base, mensen binnen en buiten de politiek die jou gaan helpen in jouw mooie droomdoel.
Waarom? Omdat jij het anders doet, omdat jij de conversatie durft te verleggen naar daar waar het over moet gaan en je durft te kiezen om jouw droom in actie te laten komen.

Daarmee wordt je een echte (lokale) held, daarmee wordt jij een van de gelukslobbyisten van Nederland!

Doe je mee?Concrete resultaten:


 • helderheid in jouw droomdoel voor jouw wijk, dorp of stad
 • inzicht in wie jouw vrienden zijn (en wie niet!)
 • je gaat aan de slag met verbinden van jouw (potentiele) fans onder andere door gebruik van social media
 • Je leert over lobbyen, macht & onmacht in de politieke arena en je krijgt inzichten in jouw eigen relatie hiermee
 • Je gaat aan de slag met jouw droomdoel en werkt toe naar concrete resultaten
 • Als onderdeel van het programma organiseer je een bijeenkomst met en voor jouw fans en ga je samen aan de slag om de verandering teweeg te brengen richting jouw droomdoel. Je organiseert jouw eigen geluksdialoog!
 • Je creëert jouw eigen zichtbaarheid op een manier die bij jouw past en waarmee je direct je werk als politica verbindt met jouw fans
 • Hiervoor krijg je alles aangereikt wat je nodig hebt van kennislessen via video tot een draaiboek voor de bijeenkomst.
 • Je werkt je in speciale vakvrouwschap modules aan het verbeteren van jouw vaardigheden voor in de politieke arena. Denk aan: info verzamelen en snel tot de kern doordringen, vragen en speeches voorbereiden.
 • En je krijgt de praktische lessen aangereikt om jouw online zichtbaarheid voor jou te laten werken.

Wat anderen zeggen over Mijn droom in actie

Franca Eurlings-Tonnaer
raadslid
Gemma Tiedink-Koning
raadslid
Een online programma; wat een geweldig goed idee van Irene. Politiek is improviseren en repareren. Maar het is ook agenderen en initiëren en dat is soms lastig. Al te vaak komen mensen niet toe aan datgene wat ze het belangrijkste vinden. Goed plan dus om te formuleren wat je drijft, en jezelf bij de les te houden door middel van een plan. ~ Today I’m moving clouds; tomorrow I’ll try mountains! ~ You go girl!

Kathalijne Buitenwegvoormalig lid Europees Parlement (GroenLinks)

Irene heeft me echt aan het denken gezet over waar mijn kracht ligt en hoe ik die het beste kan inzetten in de praktijk, zowel in mijn dagdagelijkse werk als in mijn functie bij de fractie. Haar coaching via Skype was een goede stimulans om gericht focus aan te brengen en ook echt aan de slag te gaan met mijn droomdoel.

Larissa Exaltofractiemedewerker / commissielid mens & samenleving (CDA Utrecht)

Dorothé van Gorp-Zwiers
raadslid
Diewke de Vries
lid dorpscommissie

De lessenDeze week krijg je inzicht in jouw ideale samenleving. Bovendien weet je hoe je aan de slag kan om dit programma – en dus jouw missie in de politiek – te laten slagen.

In de vakvrouwmodule leer je meer over communiceren met je fans en leer ik je hoe je aan de slag kunt met een eigen blog.Deze week leer je waarom leiders die vanuit hun waarden communiceren en handelen succesvol zijn. Je werkt verder aan het uitwerken van jouw waarden en jouw waarom. En je maakt helder voor wie je je inzet in de politiek.

Bovendien leer je hoe je super simpel – en heel professioneel – nieuwsbrieven aan jouw fans verstuurt.Je (her)ontdek jouw kwaliteiten en je maakt een opstapje naar de les van volgende week over vrouwelijk leiderschap.

Daarnaast maak je jouw kwaliteiten eenvoudig inzichtelijk: voor je zelf en voor anderen.In week 4 leer je waarom er zo’n behoefte is aan vrouwelijk leiderschap in een veranderende wereld, je onderzoekt jouw eigen vrouwelijk leiderschap en laat je inspireren door voorbeelden en rolmodellen.

Daarnaast werk je verder aan de communicatie met jouw fans en leer je hoe je social media daar het beste voor in kunt zetten.Na het afronden van les 5 heb je helemaal helder wat jouw droomdoel is. Je maakt jouw persoonlijke why compleet en je weet hoe je met jouw boodschap naar buiten kunt. Bovendien ga je in gesprek met je fans over jouw droomdoel.

En je gaat gestructureerd aan de slag met een slim, simpel en afgekaderd communicatie plan dat jouw helpt zoveel mogelijk fans te mobiliseren voor jouw geluksdialoog.Deze les kruip je helemaal in de huid van jouw fan. Wat zijn zijn of haar dromen en verlangens, angsten en zorgen? Je gaat aan de slag met een vragenlijst om nog meer over hem of haar te weten te komen in relatie tot jouw droom voor een mooiere samenleving.

Bovendien leer je hoe je dat praktisch allemaal heel handig zelf kunt doen (zonder stress, zonder gedoe en zonder dure communicatie tools of consultants).In deze les spreek je jouw innerlijke strateeg aan, je krijgt daardoor nog beter inzicht in wie jouw fans zijn, maar ook wie dat niet zijn. Je verdiept je in de verschillende belangenbehartigers en brengt de risico’s en kansen met betrekking tot jouw droomdoel in kaart.

In de vakvrouwmodule laat ik je zien hoe je in 6 stappen snel informatie kunt verwerken. Focus op jouw droomdoel houden was nog nooit zo simpel!Deze week breng je focus aan in je plan en je gaat aan de slag met de eerste voorbereidingen voor de geluksdialoog.

Daarnaast ga je aan de slag met argumenteren. Je leert hoe je je voorbereidt en op welke manier je je argumenten het beste kunt structureren. Je voelt je tien centimeter groter wanneer je de volgende keer de politieke arena instapt!Deze les zet je jouw geluksdialoog in actie door scherp te maken hoe deze bijeenkomst past in het in actie zetten van jouw droomdoel. Je legt een datum vast, verstuurt de uitnodiging en gaat aan de slag met een draaiboek voor jouw bijeenkomst.

In de vakvrouwmodule leer je op een andere manier kijken naar vragen stellen en ook hoe je interview-vragen voor jouw geluksdialoog kunt inzetten.Deze weken ga je zelf aan de slag met de lessen. Je krijg – net zoals gedurende het hele traject – ondersteuning van mij en van de andere deelnemers via de besloten facebook groep. Even lekker doorwerken dus!


Deze les leer de hoe je het script van de geluksdialoog kunt gebruiken in jouw eigen geluksdialoog bijeenkomst. Ook laat ik je zien hoe je de opbouw van het programma inzet voor maximaal resultaat.

Het draaiboek is een wezenlijk onderdeel van iedere goede bijeenkomst, een model-draaiboek helpt jou het maximale uit de voorbereiding en de bijeenkomst zelf te halen.In week 14 ga je de puntjes op de i zetten voor jouw geluksdialoog. En natuurlijk ga je ook weer aan de slag met het verbinden met jouw fans zowel via email als op social media.

Bovendien leer je hoe je een goed persbericht schrijft in de vakvrouwmodule.Deze les concentreer je je helemaal op de dag van de geluksdialoog en krijg je enkele tools om je volledig te kunnen concentreren op de mensen die voor jou komen, jouw fans.

Verbinding maken uit je hart, daar draait het deze week om in de vakvrouwmodule.Deze les kijk je terug op het resultaat van jouw geluksdialoog maar ook van de afgelopen 16 weken. Bovendien ga je aan de slag met de follow-up van jouw bijeenkomst. Niets wat je nu nog in de weg staat om jouw droomdoel werkelijkheid te laten worden! You go girl!

VIP Pakket

Bij het VIP pakket krijg je daar bovendien nog de volgende zaken bij:

 • 7 Mastermind coaching sessies waarin je aanmoediging, coaching en advies krijgt van mij en de groep om de stappen te zetten op weg naar jouw droomdoel. Bovendien kun je mij altijd mailen gedurende de looptijd van het traject en krijg je 1 BONUS paniek-help-wat-nu-10-minutengesprek: want soms weet je het gewoon even echt niet meer en ook dan wil je door kunnen. Dat kan dus! Ik ben er voor jou! je wordt lid van de Mijn droom in actie besloten Facebook groep waar je andere politieke changemakers ontmoet en ondersteuning kunt vinden

Winners Pakket

 • Werk 1-op-1 met mij: ga snel en krijg direct strategisch advies op maat. Naast de individuele Skype coaching gesprekken, gaan we 2 keer een dag aan de slag met jouw boodschap en jouw permanente campagne.
 • Bovendien krijg je Irene als dagvoorzitter op jouw geluksdialoog: daarvoor hebben wij een uitgebreide voorbespreking waarin we het hele draaiboek samen doorlopen. Bovendien kom ik de dag zelf naar jouw bijeenkomst om deze dag voor te zitten en in goede banen te leiden
Met dit pakket ben je gerust dat jij doet wat je moet doen om in verbinding te komen en te blijven met je achterban. Het helpt jou draagvlak creëren en levert je een netwerk op van experts voor jouw missie.

Dit is het ultieme luxe-pakket van 1-op-1 coaching en begeleiding van jouw rol als politica. Jij heb invloed en creëert IMPACT. Direct vanaf dag 1 dat we samenwerken. Bovendien bouw jij gericht aan jouw achterban op weg naar de volgende verkiezingen.

Mijn droom in actie

VIP Pakket

Winners Pakket

Alle (video)lessen
Alle (video)lessen
Alle (video)lessen
Alle (video)lessen
Wekelijks een super mooi werkboek
Wekelijks een super mooi werkboek
Wekelijks een super mooi werkboek
Wekelijks een super mooi werkboek
Extra tools zoals draaiboeken en oefeningen
Extra tools zoals draaiboeken en oefeningen
Extra tools zoals draaiboeken en oefeningen
Extra tools zoals draaiboeken en oefeningen
Al je vragen stellen en feedback krijgen via de Facebook groep
Al je vragen stellen en feedback krijgen via de Facebook groep
Al je vragen stellen en feedback krijgen via de Facebook groep
Al je vragen stellen en feedback krijgen via de Facebook groep
Email ondersteuning plus 1 paniek-help-wat-nu-10-minutengesprek
Email ondersteuning plus 1 paniek-help-wat-nu-10-minutengesprek
Email ondersteuning plus 1 paniek-help-wat-nu-10-minutengesprek
Email ondersteuning plus 1 paniek-help-wat-nu-10-minutengesprek
7 Mastermind coaching sessies
7 Mastermind coaching sessies
7 Mastermind coaching sessies
7 Mastermind coaching sessies
1 LIVE dag om te delen en netwerken
1 LIVE dag om te delen en netwerken
1 LIVE dag om te delen en netwerken
1 LIVE dag om te delen en netwerken
12 1-op-1 Skype coachinggesprekken
12 1-op-1 Skype coachinggesprekken
12 1-op-1 Skype coachinggesprekken
12 1-op-1 Skype coachinggesprekken
2 1-op-1 LIVE Strategie sessies
2 1-op-1 LIVE Strategie sessies
2 1-op-1 LIVE Strategie sessies
2 1-op-1 LIVE Strategie sessies
Irene als dagvoorzitter op jouw bijeenkomst
Irene als dagvoorzitter op jouw bijeenkomst
Irene als dagvoorzitter op jouw bijeenkomst
Irene als dagvoorzitter op jouw bijeenkomst
Bouw samen met Irene aan een winnende strategie voor de volgende verkiezingen
Bouw samen met Irene aan een winnende strategie voor de volgende verkiezingen
Bouw samen met Irene aan een winnende strategie voor de volgende verkiezingen
Bouw samen met Irene aan een winnende strategie voor de volgende verkiezingen

1.500

(Excl BTW)

6.000

(Excl BTW)

op aanvraag

Ja, ik doe mee met Mijn droom in actie Stuur mij een email Stuur mij een email
Betalen in termijnen?
Ik betaal 4 maanden elke maand €550*

Stuur mij een email

Ik betaal 6 maanden elke maand €1050*

Stuur mij een email

Stuur mij een email