#IamWithHer

Voor het eerst in de geschiedenis maakt een vrouw kans om de leider van de vrije wereld te worden. Een historische gebeurtenis en een inspiratie voor velen die zich vanuit de politiek in willen zetten voor een mooiere samenleving. Daar wil ik een bijdrage aan leveren, want de politiek kan wel wat vrouwelijk leiderschap gebruiken! Daarom vertrek ik eind oktober naar Florida om Hillary Clinton te helpen deze swingstaat voor zich te winnen en zo de verkiezingen te winnen. Ik ga helpen om een lokaal campagnebureau te laten draaien. Bovendien ga ik de straat op en naar mensen thuis om met ze te praten en ze ervan te overtuigen om vooral te gaan stemmen. Misschien zul je me ook een dag in het callcentrum achter de telefoon zien zitten.

Het wordt een avontuur waar ik jou deelgenoot van wil maken. En waarvoor ik jouw hulp wil inroepen. Wil jij me steunen met een financiële bijdrage? [read more=”lees verder” less=”zie minder”]

Man, man, man …

De politiek is een blijft een mannenzaak. Ook in Nederland. Van de gemeenteraadsleden is nog altijd 72% man en een vrouwelijke premier hebben we in al die jaren ook nog niet gehad. Sterker nog in de aankomende Tweede Kamer verkiezingen is Marianne Thieme waarschijnlijk de enige vrouwelijke lijsttrekker. En de kans dat zij premier wordt, is klein.

Vrouwelijk leiderschap

Ontwikkelingen zoals een terugtrekkende overheid en het ontstaan van een deeleconomie vragen om een ander soort leiderschap. Ook in de politiek. Op dit moment voert de grijze-pakken-parade de boventoon. Volgens kennisinstituut Atria leidt dat tot een haantjescultuur en een omgangsvorm waarin de meeste vrouwen zich niet thuis voelen en die ook nog eens een goede besluitvorming in de weg staat. Want voor een goede afweging is het belangrijk dat er veel verschillende gezichtspunten aan bod komen; dat er meerdere oplossingen op tafel liggen. Een homogene groep die voor het merendeel bestaat uit mannen, zoals de gemiddelde gemeenteraad, ziet sommige oplossingen gewoon niet. Dat komt, omdat deze mannen, die bijna allemaal hoogopgeleid en van middelbare leeftijd zijn, voor een groot gedeelte dezelfde soort oplossingen zullen kiezen voor een probleem. Een echte democratie vraagt daarom om een gebalanceerd team. Uit onderzoek blijkt dat daar sprake van is bij een verhouding van 40/60.

Feminiene waarden

Vrouwelijk leiderschap gaat niet alleen over aantallen, het gaat ook en vooral over een balans tussen masculiene waarden zoals geld, macht en status en feminiene waarden zoals welzijn, liefde en geluk. Want in de politiek ligt er – net zoals in het bedrijfsleven – veel te veel nadruk op deze harde waarden. Dat terwijl als je mensen vraagt waar het in het leven echt om gaat, de zachte of feminiene waarden zoals geluk en liefde, voorop staan.

Haat vs liefde

De verkiezingsstrijd in de VS laten die tegenstelling tussen haat en liefde goed zien. Trump zaait haat en verdeling. Hij beledigt mensen en sluit ze uit. Daarmee voedt hij de onzekerheid en het wantrouwen van mensen en creëert hij een wij-zij gevoel. Het typische verhaal van de goeden tegen de slechten. Clintons boodschap is genuanceerder, inclusiever en ze is zichzelf ook sterk bewust van het feit dat ze weliswaar vrouw, maar ook gewoon wit en hoogopgeleid is. Daarmee is diversiteit en het opkomen voor gelijke kansen een centraal thema in haar campagne.

Diversiteit

Zelf ga ik naar Florida, een swingstaat die Hillary Clinton echt moet winnen om kans te maken op het presidentschap. Juist in Florida speelt diversiteit en het grote verschil tussen arm en rijk een rol. Ik neem jullie mee in mijn grote avontuur op weg naar een vrouwelijke president, die kan verbinden! [/read]Je kunt me helpen, door een bijdrage te doneren:

Klik op de bedragen aan de linkerkant om een bijdrage te doneren (iDeal/Bancontact)
Als bedankje krijg je bij een donatie van 5 euro
 • jouw naam op mijn website* en natuurlijk eeuwige dankbaarheid
Als bedankje krijg je bij een donatie van 18 euro
 • exclusief toegang tot mijn dagelijkse vlogs tussen 24 oktober en 9 november in een besloten FB groep
 • jouw naam op mijn website*
Als bedankje krijg je bij een donatie van 50 euro
 • een echt ouderwets bedankje uit de VS met de luchtpost!
 • exclusief toegang tot mijn dagelijkse vlogs tussen 24 oktober en 9 november in een besloten FB groep
 • jouw naam op mijn website*
Als bedankje krijg je bij een donatie van 150 euro
 • uitnodiging voor een uniek event waarin ik mijn ervaringen over campagne voeren voor Hillary Clinton deel en je alle tips en tricks geef zodat je zelf een succesvolle campagne kunt opzetten
 • exclusief toegang tot mijn dagelijkse vlogs tussen 24 oktober en 9 november in een besloten FB groep
 • jouw naam op mijn website*
Als bedankje krijg je bij een donatie van 500 euro
 • de mogelijkheid om jezelf zichtbaar te maken als panellid op mijn evenement (als onderdeel van jouw campagne)
 • exclusieve 1-op-1 sessie waarin ik je alle tips en tricks geef zodat je zelf een succesvolle campagne kunt opzetten
 • exclusief toegang tot mijn dagelijkse vlogs tussen 24 oktober en 9 november in een besloten FB groep
 • een ouderwets bedankje uit de VS met de luchtpost
 • jouw naam op mijn website*
Daarnaast bestaat de mogelijkheid om mij te steunen voor een groter bedrag in ruil voor exclusieve content voor jouw website, nieuwsitems, blog of vlog. Neem gerust contact met me op: mail@irenejanssen.nl of 0621598315.

* Heb je liever geen vermelding van jouw naam op mijn site, laat het me dan even weten per email.

#IAmWithHer – Campagne voeren als een pro voor idealisten en wereldverbeteraars

Op vrijdagochtend 20 januari 2017 vindt het #IAmWithHer event in Den Bosch plaats. Het wordt een inspiratievol evenement waarin idealisten en wereldverbeteraars leren campagne te voeren als een pro. Want een missie voor een mooiere wereld, moet gehoord en gezien worden!


(C) Irene GC Janssen | www.irenejanssen.nl | FlipLeadership | KvK 64179745 | BTW NL159916124B01 | Zandersweg 19, 5961RL Horst | mail@irenejanssen.nl