Geluk(kig) in de politiek

online 5-daagse voor politiek actieve vrouwen met lef!

Waarom meedoen?

Wil je bijdragen aan een politiek waarin geluk en een gelukkigere samenleving centraal staan?
Ben jij politiek actief en wil je werken aan jouw eigen geluk als mens en als politica?
Ben je op zoek naar een betere verbinding met je achterban?

Doe mee met deze 5-daagse, we starten op 10 september, de Dag van de Democratie!

 • Ben jij bang dat de politiek zich nog verder verwijdert van de burger?
 • Vind je dat het niet enkel mag gaan over macht, status en geld? Dat het tijd is dat er gesproken wordt over geluk en welzijn van mensen in de politiek?
 • Vind je het lastig om in de politiek te spreken over geluk? Heb je het gevoel dat je een stempel krijgt als je dat zou doen? Of dat je niet gehoord zou worden?

Maar vind je dat het NU tijd is om dat gesprek wel aan te gaan?

Dan heb ik iets heel moois voor jou:

 Geluk(kig) in de politiek 5-daagse

Het is een online uitdaging, durf jij deze aan?

Ik weet hoe moeilijk het is om in de politieke arena een ander geluid te laten horen, omdat ik het dagelijks zie en hoor van mijn klanten, de vrouwen in de politiek die ik help om hun droomdoel voor een mooiere samenleving in actie te zetten. Maar ook omdat ik jarenlang werkte als lobbyist in Brussel en daardoor ervaren heb hoe jouw idealen als mens, maar ook de idealen van een organisatie moeizaam hun weg vinden in het politiek spel. Omdat de politiek zijn eigen taal heeft, waarin weinig ruimte is voor waarden zoals geluk, welzijn en liefde.

En toch is dat precies waar onze samenleving behoefte aan heeft: een politicus of politica die de dialoog durft aan te gaan, die durft te zeggen ‘ik weet het ook niet precies, maar ik wil samen met jullie op zoek naar meer geluk in onze buurt, dorp of stad’.

Is dat iets voor jou? Dan wil ik je met deze gratis 5-daagse daarbij helpen!

Burgers snakken naar een politicus die met hen meedenkt over een mooiere, een gelukkigere samenleving. Of de inzet dan een dorpsdagvoorziening voor ouderen is, of een poppodium in de stad, dat maakt veel minder uit. Burgers willen meedoen, ze willen kunnen meepraten. Ze willen niet vier jaar luisteren en afwachten wat de politiek heeft bedacht.

En jij kunt daarin het verschil maken!

Hoe?

Door een echte gelukslobbyist te worden, net als ikzelf en mijn klanten! Doordat je start met denken en spreken over geluk. Doordat jij het gesprek, de taal bepaalt. Doordat jij geluk en een gelukkigere samenleving onderdeel maakt van jouw politieke werk.

Is dat eng? Ja natuurlijk is dat eng! Maar vooral ook heel erg leuk! En ik ben er voor jou om hierin stappen te zetten! En deze 5-daagse gaat jou daarbij helpen.

Doordat je 5 dagen lang met kleine praktische opdrachten over geluk aan de slag gaat

 • Sta je even stil bij jouw geluk (daar word je sowieso al blij van, toch?)
 • Maak je scherp voor wie(ns geluk) je je inzet in de politiek
 • Zet je – in slechts vijf dagen – mooie stappen op weg naar een gelukkig(er)e samenleving (en manifesteer je je als een echt politieke game-changer)
 • Weet je precies wat jij kunt doen om op een heel concrete manier bij te dragen aan meer geluk in jouw buurt, dorp of stad
 • Bovendien word je (gegarandeerd!) zelf gelukkiger als mens en als politica of politicus!

Irene Janssen – gelukslobbyist

Mijn motto is ‘be the change you want to see’ en met mijn ervaring in training & coaching en in strategische (overheids)communicatie besloot ik in 2015 om de broodnodige verandering in gang te zetten door mijn ervaringen ten dienste te stellen van vrouwen in lokale en provinciale politiek en de waterschappen. Dat doe ik door middel van individuele coaching trajecten, groepstrainingen en ook online met het programma Mijn droom in actie. Met dit uitgebreide programma heb ik al mijn kennis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, lobbying en het verbinden van mensen aan een gezamenlijk doel gebundeld om je te helpen jouw droomdoel in actie te zetten.

Omdat ik zelf jaren in Brussel heb gewerkt als lobbyist en ik actief lid ben van een politieke partij, weet ik maar al te goed dat het in de politiek-bestuurlijke wereld niet gemakkelijk is om feminiene waarden zoals welzijn, liefde en geluk de boventoon te laten voeren. Want het gaat heel vaak over waarden zoals macht, geld en status.

Toch vraagt nu juist de burger, of laten we zeggen jouw buurvrouw of zus, om een ander soort politiek: een politiek in verbinding met hen, de mensen waar je het voor doet. Ik weet dat het kan: het vraagt alleen om een beetje lef en moed van mensen zoals jij om het anders te doen en vol te houden. Samen kunnen we zorgen voor meer (collectief) geluk en er voor zorgen zelf de verandering te zijn die we zo graag willen zien. • Wil je meer plezier en meer energie halen uit jouw politieke werk?
 • Verlang jij naar een ander soort politiek? Eentje waar het mogelijk maken van een mooiere samenleving voorop staat? Een politiek vanuit waarden zoals welzijn, geluk en samenwerken?
 • Wil jij ook dat er een veel sterkere (ver)binding is tussen de politiek en de burger?
 • Droom je ervan om een echte game-changer te zijn? Om bij te dragen aan meer geluk in Nederland vanuit jouw politieke rol?
 • Wil je concrete stappen hierin zetten?

Aarzel niet en schrijf je nu in:

Hoe precies? Dat blijft nog even een verrassing. Maar ik beloof je dat je na 5 dagen precies weet welke stappen jij kunt zetten om bij te dragen aan een gelukkigere samenleving vanuit jouw rol in de politiek. En ik beloof je dat deze 5-daagse gaat bijdragen aan jouw eigen geluk als als politica en als mens.

Je krijgt daarvoor tussen 10 september en 14 september iedere dag een klein opdracht in je e-mail. Deze opdracht kun je in ongeveer 15-30 minuten doen, maar je mag er natuurlijk meer tijd aan besteden. Ter afsluiting nodig ik je uit voor een webinar op woensdag 14 september om 20:00 uur, zodat je ook echt helemaal de resultaten kunt behalen die ik voor jou voor ogen heb. Meer informatie over dit webinar volgt nog.

Breng jij na de zomer de frisse wind bij jou in de politiek? Ga jij meer dan ooit bijdragen aan een gelukkigere samenleving?

Twijfel niet en doe mee! Het is mijn cadeautje voor jou!

Een coach als Irene op je pad vinden is geluk hebben. Ze laat me zien hoe ik met dicht bij mezelf blijven, zichtbaar kan maken wat mijn waarden zijn, wat ik belangrijk vind. Irene is open, eerlijk, deskundig, hartelijk en wijs.

Dianne Schellekensraadslid en lid waterschap

Irene Janssen, gelukslobbyist, streeft naar 40% vrouwen in de Nederlandse politiek die samen bijdragen aan een mooiere samenleving. Echt Irene, ik vind het keigoed wat je hiervoor doet met o.a. jouw cursus Politica op Social Media en nu deze Geluk(kig) in de politiek 5-daagse

Annet te Lindertlid politieke partij en voormalig fractievoorzitter

Ik heb Irene leren kennen als een gepassioneerde trainer en coach, een vakvrouw die stimulerend met concrete tips aanzet tot actie!

Larissa Franklid politieke partij